Söt bild

Hittade en fin bild på Ramti igår när jag efter fyra månaders uppehåll bestämde mig för att uppdatera Sagas Bilddagbok. Den är tagen i april och man ser att han biffat till sig sedan dess! Men han är så söt att jag tyckte jag kunde dela med mig av den och en bild som är lite nyare, lite fler före- och efter bilder alltså!


Stor och fin. Med lite mer päls så kommer han bli riktigt biffig! Ramit är min avelshane på1,5 år.


Denna bilden är också av Ramti, tagen i början av april. Söt som socker!

Projektet är satt i rullning!

Så har jag kommit en liten bit på vägen när det gäller mitt projekt att bygga en kattgård och fräscha upp lillstugan som ska bli hankattrum!

Det första jag har gjort är att måla den. Min goda vän U jobbar i färgbutik och det passar strålande bra när man gått och blivit med hus. Vi har dragit av stugans tag med högtryck eftersom det växten en hel skog med mossa där och jag har skrapat bort gamla färgflagor som hängt kvar sedan tidigare. Så har jag putsat den ren från gammal smuts och spindelväv och nu har jag grundmålat en vägg, och lagt på den röda färgen ovan på det!

Kvar är nu att måla knutarna vita, vilket jag börjat med samt att köpa nya vindskivor och måla dem. Sen är det bara buren och insidan kvar... :-) Klart det är mycket och det kommer ta lite tid men jag har sommaren på mig och jag hoppas den ska bli klar innan så att katterna kan få njuta lite av naturen när den är som bäst.

Före och efter - bilder kommer! Jag tog några med mobilen som kanske inte håller så hög kvalitet, men jag tror vi har några bilder på stugan innan vi flyttat in också som jag kan använda som "före" bilder.

Appropå något helt annat. I fredags fotograferade jag en väns mamma, som ville ha lite personliga foton av sig själv. Hon har två helt fantastiska fåglar, som är av rasen (?) (heter det ras när det gäller fåglar?) Grå Jako. Jag blev faschinerad så här kommer ett foto på en av fåglarna.

Simma lungt tills nästa gång!



Papegojan Goma hamnade framför min lins i fredags. Är hon inte en skönhet?
Papegojan Goma är en Grå Jako.

Bild på prickarna

Japp, dags för en liten uppdatering! Jag lyckades få en något diffus bild på prickeländet innan Ramti fick bort allt det gula ur pälsen. Kika nedandför och se hur han såg ut.

Sen har jag varit ute med Phoenix i koppel. Han tyckte det var toppen. Kollade in trädgården och kättrade i berg. Vi fick gå in när jag fått brännässlor på fötterna och en fästing i knäväcket.

Kolla in den nya länken till Annas burma blogg. Ibland skrattar man så man gråter när man läser den.. Snart vankas det kattungar där också, klart värt att kolla in. S*Zeitgeist är stamnamnet!

Nu vill jag passa på att önska er alla en riktigt härlig midsommar, så skriver jag mer när  helgens bestyr är över!


Ja, det är lite svårt att se kanske, men kolla in ryggen, då hade han ändå tvättat sig i en dag... Ramti blomsterkatten!
Kolla noga på ryggen... det har ändå gått en dag och han har hunnit tvätta bort lite av det gula...


Här ligger Ramti på sitt nya favoritställe. Ovanpå städskåpet i köket. Inte lätt att fånga på bild kan jag lova.


Åsså en sista bild på Ramti-bus! Full fart på kvällen, här är han helt uppspelt, ögonen lyser och han har intagit den "nya" gamla soffan som vi har i hallen. Alla katterna vill ligga i den och de formligen slåss om vems tur det är.


Så här såg det ut när Phoenix, våran huskatt, var ute på tur. Längst bort  i trädgården ligger ett berg och där ville han klättra upp.

Nytt hem och fungerande hemsida!

För er som följer oss i S*Rytorps katteri så har ni märkt att hemsidan varit något ouppdaterad under de senaste månaderna. Nu har jag äntligen fått hjälp av suveräna Eli och sidan är på väg att bli uppdaterad som förr. Men bloggen som jag startat här planerar jag att köra på med paralellt ändå, det är lite trevligt att ha ett extra utrymme i etern där man kan skriva och visa hur ens fina katter har det.

Det senaste är förstås att vi precis har flyttat till hus och allt är lite nytt och upp och ner för oss alla, två som fyrbenta. En historia från idag kommer här.

I går kväll kom min mamma på besök. Hon sov över till i dag och vi åt middag, röjde och packade upp. Innan vi skulle lägga oss så flyttade jag ner en vas med prästkragar som jag plockat utanför, från ett fönster. Den stod så att om den vält, vilket den ju gör om en något osmidig katt kommer flygandes i fönstret, skulle ha hamnat över Andreas laptop. Och blomvatten över en dator är som bekant inte så bra.
Vi ställde den på köksbordet istället. Långt i från all elektronik. Men så i morse var min mamma uppe och gav Saga välling. Då hade så klart mina små och smidiga katter vält vasen i alla fall. Vatten låg över golv och bord. Det gick utan problem att torka upp så det var inte något världsproblem precis. När jag kommer ner och ser Ramti så ser han dock något märklig ut. Hela pälsen är gul! Med större, tydligare gula prickliknade former här och var. Jag blev först förskräckt men när jag sedan kom att tänka på vad som hänt med vasen så slog det mig vad det var. Ramti har legat bland blommorna på golvet. Det är gult prästkragepollen som han har i hela pälsen...


Något komiskt när det står i standarden för Turkisk Van : "..pälsen skall var kritvit, utan spår av gult.."
Jag hoppas kunna fånga en bild av eländet innan det är bortslickat i morgon!

Här har Ture intagit en kartong och sover gott i röran. Utanför är allt grönt och härligt.

Här ligger Phoenix och Ramti brevid varandra på en kartong med bra utsikt över trädgården.

RSS 2.0