Bilder från utställningen och några på Ramit och Perdita

Här kommer några bilder från VKs utställning där Ture blev Supreme Premier! Jag ska ta en fin "vinnar" bild på honom här hemma också har jag tänkt men har inte kommit till det ännu...

Jag misstänker starkt att Perdita är skendräktig trots allt. Möjligen, om hon inte är det, har hon en unge i magen. Men jag tror inte det, har känt och försökt avgöra och jag tycker hon är väldans tom i magen för att vara dräktig. Men jag tror nog att hon själv tror hon är dräktig. Hon har stora spenar, som dock inte är så rosa, och hon äter som en häst! Några bilder på henne och på henner och Ramti kommer här.
Om du som är intresserad av en kattunge ur kullen läser detta så står din intresseanmälan kvar! Kanske kommer kattungarna lite senare än beräknat bara! Håll ut! ;-)



Två turkar på första parkett! Ture och Fia hade bra platser i
utställningslokalen och många kunde titta på dem där de satt.



Ture blev bedömd av Luigi Comorio på lördagen. Han fick certet CAPS.



Fia hängde fint hos en säker och trygg assistent. Hon fick ceret CAGPIB
och blev NOM.



En så här fin FIFe kokard fick Ture på söndagen då han blev
Supreme Premier! Annette Sjödin, VKs ordförande tillika FIFes president
hade skänkt kokarder till utställningen för alla som tog SP och SC titel!




Så här fin var Tures bur! Man ser knappt Ture själv som ligger sovande
där bakom! :-)




Ture i panelen. Här träffar han Jörgen Fritiof, en av de domare som
vet hur man bemöter en Turk! :-)




Han vill ju sitta upp på axeln! Jörgen lyfte upp Ture på axeln och försökte
gestikulera till de andra att göra samma sak...



Här kikar Fabrice Calmes. Ture kollar vad som händer i andra ändan
av hallen.



Fia leker med den söta vippan som Ture fick i present av Eli och Emil
efter att han tagit sin fina titel. Fia fick följa med på lördagen men blev
inte utställd.



Ture tar farväl, sista utställningsdagen idag! Ingen är nöjdare än han!
(lite suddig men söt!)



Här sitter söta Perdita på pallen och kikar ut bland höstlöven.



Denna bilden tog jag nu i helgen. Visst är hon fin?



Denna bilden tyckte jag själv var så himla söt! Två svansar som jag
fångat genom att fotografera innifrån kattstugan ut igenom luckan!




Sist, men inte minst, min favoritbild från i helgen. Ramti och Perdita,
också fotograferad genom luckan. Ramti har en så söt men lite sorgsen
look! Perdita kikar nyfiken in bakom honom. De är så fina!


Ramti har blivit pappa!

Idag blev Ramti pappa till 7 (!!!) kattungar! De föddes av super mamman Mimmi som fick sin andra kull. De bor hos Katarina i Linköping och vi ser med STOR spänning fram emot att få följa dem.

Ramti och Mimmi har olika blodgrupp och eftersom det kan ha hänt att någon unge hann tutta lite på sin mamma innan hon fick på sin "special body" så kan det hända att den ungen inte klarar sig. Vi håller våra tummar stenhårt för att så inte är fallet...

Jag är så stolt och glad idag, ser så fram emot att se de små på bild. Katarina har en webbkamera på sin hemsida där man kan följa de små, titta gärna in där: http://wiipas.se/katter/index.html

När jag kikade var den dock inte på...


Kram till småkissarna!

Supreme Premier - ett värdigt avslut

Idag har jag ställt ut min fantastiska Ture för sista gången. Tårarna har runnit, jag har druckit bubbel och han har fått blötmat.

Ture plockade de två sista certifikaten i klass 4 nu i helgen och har där med vunnit den högsta titeln en kastrerad katt kan få, nämligen Supreme Premier, som den numera kallas.

Jag är rörd och stolt. Ture har varit en otroligt vinstrik katt, den bästa jag haft med resultat jag aldrig vågat drömma om. I många år har han varit den bästa Turkiska Vanen i Sverige och i Scandinavien har han legat som nummer två på kastratlistan.

Jag har lovat honom att det är hans sista show och det står jag fast vid. Han blev även nominerad till panel idag, och som på senare tid var han något blyg men skötte det ändå med den äran. Domaren som gjorde honom till Supreme Premier var Dorthe Kaae som jag också önskat. Igår dömdes han av Luigi Comorio, men då var han lite mer osäker. Hade konkurrens om NOM mot en läcker Maine Coon, som tog det och det var ett rättvist val.

En tråkig sak med helgen är att det också blev Fias sista utställning. Hon har sedan hon blev kastrat gått väldigt bra på utställning. Hon har visat upp sig fint och fått fina resultat som BIV, NOM och BIS. Men i våras surnade hon till och då bestämde jag mig för att ta en paus med henne. Igår var det dags igen och testa och se om det blivit bättre. Det hade det inte.

Snarare sämre. Hon var rädd, fräsig och osäker. Hon var inte lätt att hantera för domaren, men eftersom hon var i topppälskodition och bra även i övrigt fick hon cert och blev också NOM i konkurrens. Men i panelen orkade hon inte mer. Domarna, de två - tre första som tittade på henne klarade av henne men när hon surnade till ordentligt mot assistenten var det nog. Jag drog henne och det var slutet även för hennes utsällningskarriär. Det är ingen idé att dra runt en katt på show som inte vill. Hur fin hon än är. Det är jätte trist men det funkar helt enkelt inte. Rasen behöver inte fler representanter som inte klarar pressen. Hon får bli en soffpotatis i stället!

Idag var hon också med, jag hade ju anmält henne. Men efter att ha gått ett varv i lokalen och hon darrade som ett asplöv och nosen var som en rosa stopplykta så bestämde jag mig för att det fick vara nog. Jag drog henne och hon satt i  buren och pratade med besökare under dagen i stället. Jag hade också anmält henne till ÄK i december men har nu bytt till huskatten Phoenix i stället. Han får ut och lufta sig och så ställer jag också Ramti på den utställningen.

Burarna stod perfekt placerade så katterna hade första parkett för alla besökare som kom in och många tittade och frågade om dem. Det var riktigt roligt.

Jag är döds trött eftersom jag jobbat med utställningen sedan i torsdags kväll, men jag är ändå jätte nöjd och stolt över resultatet, Tures Supreme var det jag sett fram emot och bävat för att han inte skulle få.

Jag har ring och tackat Anette och Leif för att de låtit mig få köpa Ture, en underbar kille som har en mycket speciell plats i mitt hjärta. Nu ligger han och sover på Sagas ytterkläder i hallen. Fia har kurat ihop sig på skrivbordet. Lugnet har lägrat sig och nu ska också jag kura ihop mig i min säng och sova riktigt gott!

Bilder från utställningen kommer!


RSS 2.0